MANGO sürdürülebilirlik projesine devam ediyor ve sürdürülebilir kriterler ve çevreye en az derecede zarar veren işlemlerle uygulamalı bir iş modeli oluşturmaya odaklanan tüm faaliyetleri içeren bir proje olan Take Action programını güçlendiriyor.
MANGO’nun Başkan Vekili Daniel López şöyle belirtiyor: ”Modanın geleceği burada başlıyor. Tüketicilerin kriteri ve sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığı son yıllarda katlanarak artmıştır ve aynı durum moda da gerçekleşmiştir. MANGO iş modelini daha sürdürülebilir bir hale getirme vaadi taşımaktadır.”
Geçtiğimiz sezon sunulan ilk koleksiyonun elde ettiği başarının ardından firma, Mango Committed sürdürülebilir modanın ikinci koleksiyonunu piyasaya sürdü. Bu son koleksiyonda, organik ve geri dönüşümlü pamuğun yanında geri dönüşümlü yün, modal ve liyosel dahil sürdürülebilir lif yelpazesi genişletildi.

MANGO “Take Action”
Belirgin bir şekilde askeri vintage esintileri taşıyan modellerde, oversize erkeksi bir hava ile kadınsı imajlar ön plana çıkmaktadır. Kıyafetlere plastron cepler ve eskitilmiş bakırdan perçinler gibi detaylar dahil edilmiştir. Baskın renkler, kiremit, gri ve toprak rengi ile kombine edilmiş yeşil tonlarıdır. Bayan koleksiyonunun birçok parçası içerisinde kiremit rengi power suit ve maksi puffer ceket kilit unsurlardır.
Erkek giyim koleksiyonu için hazırlanan tasarımlarda, kullanışlı detayların yanında kiremit rengi dokunuşları ile deniz mavisi, asker yeşili, ekrü ve tütün gibi nötr renkler tercih edilmiştir. Bu koleksiyonun başrolünde fittilli kadife takım elbiseler, workwear stili tulum ve tütün rengi overpalto yer almaktadır.

MANGO “Take Action”
Josh Olins Ekim ayı fotoğraflarını, Haukadalur Vadisi büyük gayzeri ve doğanın saf bir halde görüldüğü Gullfoss şelalesi gibi büyüleyici manzaralar ile İzlanda’da çekmiştir. Ayrıca, tasarım bağlamında, yeni Committed koleksiyonu geçtiğimiz sezona oranla model sayısını %45 oranında artırmıştır. Bu koleksiyonun üretimi, büyük oranda emisyon tasarrufunun sağlanmasına imkan sağlayan İspanya, Fas ve Türkiye’de gerçekleştirilmiştir.