“Çok gezen mi bilir çok okuyan mı yoksa çok izleyen mi?” Bence cevap hepsi. Çok gez, çok oku, çok izle.Bazılarınız daha önce hiç duymamış olabilir, bir çoğunuz belki de izledi, okudu… Okurken ve izlerken keyif alacağınız belki de ders çıkaracağınız dizi, film ve kitap önerileri.
Lost in Space
Netflix

1960’ların klasik bilimkurgu dizisi Lost in Space’ın modern yorumu olan yapım günümüzden 30 yıl sonrasında geçiyor. Uzayda sömürgeleştirmenin başladığı dönemde Robinson ailesi daha iyi bir dünyada yaşamaya hak kazanır. Geçtikleri testler, aldıkları eğitimlerden sonra uzayda yeni bir koloni kurmak için yola çıkarlar. Fakat yolculuk sırasında beklenmedik olaylar gerçekleşir ve rotalarından saparlar. Bilmedikleri bir gezegene mecburi işin yapmak zorunda kalan Robinson ailesi, evlerinden onlarca ışık yılı uzaklıktaki bu yerde hayatta kalmak için savaşır.
Orman Çocuğu

Ailesini kaybeden bir erkek çocuk vahşi ormanın derinliklerinde bir ayı, bir siyah panter ve bir kurt sürüsü tarafından büyütülür. Bagheera, Mowgli’ye bu macerada akıl hocalığı yapacaktır. Canlı-aksiyon ve epik türündeki bu hikayede, kurtlar tarafından yetiştirilen Mowgli evi bildiği tek yeri terk etmek zorunda kalınca, hem kendisini hem dış dünyayı keşfetmek için yeni bir arayışa çıkacaktır.
Tek kişilik Paris seyahati
Pegasus Yayınları

Yirmi altı yaşındaki Nell, bu zamana kadar Paris’e hiç gitmemiştir. Hatta erkek arkadaşıyla bir hafta sonu kaçamağı bile yapmamıştır. Çünkü o öyle maceracı kızlardan değildir. Her şeyi hesaplamak, alacağı kararların artısını eksisini düşünmek zorundadır. Ancak erkek arkadaşı planladıkları romantik Paris gezisine son dakikada gelemeyeceğini söyleyince Nell artık bazı şeylerin değişmesi gerektiğini fark eder. İngiltere’den kalkıp Paris yolculuğuna bir başına çıkar ve orada küçük motoruyla ilginç bir tipe benzeyen Fabien’la tanışır. O andan sonra Paris gezisi Nell için ya bir seri katil tarafından öldürüldüğü ya da hayatının en harika zamanlarını geçirdiği bir hafta sonu kaçamağı olacaktır.

