Hande Ataizi, meslektaşı Talat Bulut’un bir dönem tacizine uğradığını iddia etti.

Oyuncu Talat Bulut’un adı bir taciz iddiasında daha geçti. Geçen Perşembe günü Yasak Elma dizisinin başrol oyuncularından Talat Bulut’un aynı dizide kostüm asistanı olarak çalışan 19 yaşındaki Özge Ş.’yi taciz ettiği iddia edilmişti. Son olarak oyuncu Hande Ataizi de set çalışanına destek vererek, bir dönem kendisinin de Talat Bulut’la ilgili benzer bir olay yaşadığını açıkladı.

Hande Ataizi: Kıza helal olsun

Oyuncu Hande Ataizi, 18 yıl önce “Melekler Evi” filmindeki rol arkadaşı Talat Bulut’u tacizle suçlamıştı. Bulut’un tekrar tacizle gündeme gelmesi üzerine Ataizi, “Dünyada tacize karşı bir ayaklanma var. Kadınlar artık daha cesur. Ben de o dönem o tarz şeyler yaşadım. Bu emekçi kız, korkmamış dava açacağını söylemiş, helal olsun” diye konuştu.

Set çalışanının taciz iddiası neydi?

Geçen perşembe günü taciz edildiğini iddia eden 19 yaşındaki Özge Ş. yaşadıklarını şöyle anlatmıştı: “Talat Bulut’un kravatını düzeltecektim, ‘Gel, arka tarafta bakalım’ dedi. Orada beni dudağımdan öptü ve gitti. O olayın şokuyla kaldım öylece ve yapım ekibinin yanına çıktım. Beni öperken yanımda kimse yoktu. Ama beni oraya çağırırken şahitlerim var” diye konuştu.

Ceza davası açacağını belirten Özge Ş, Talat Bulut’un menajerinin uzlaşmak istediğini ama kendisinin kabul etmediğini de dile getirdi. Dizinin yapımcısı Fatih Aksoy ise “Bu olayla ilgili eğer savcılık davaya ve soruşturmaya karar verirse Talat Bulut’la sözleşmeyi fes edeceğim. Yargı sürecini bekleyeceğiz” dedi.

Talat Bulut’un avukatından açıklama geldi

Yaşananların ardından Talat Bulut’un avukatı yazılı bir açıklama yayınladı:

“Müvekkilim Talat Bulut hakkında bir kaç gündür sosyal medyada ve bu gün diğer medya organlarında ortaya atılan iddialar tamamen asılsızdır. Talat Bulut 42 yıl boyunca sanat hayatını saygın bir şekilde sürdürmüş ve toplumsal konulara duyarlılığı ile de sevenlerinin takdirini kazanmış, oldukça sevilen bir sanatçıdır. Bir genç kız babası olan müvekkilim toplumun hassas olduğu bir konuda zan altında bırakılmış, toplum önündeki itibarı zedelenmeye çalışılmıştır. Müvekkilim hakkında ki tüm iddiaları reddetmekle beraber konunun ilgili tarafına karşı yasal başvuru hakkımızı derhal kullanacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”

Hande Ataizi