Leica Galeri İstanbul, 8 Haziran – 5 Ağustos 2017 tarihleri arasında Arslan Sükan’ın “Prelude” isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sükan, hem iç mimarlık hem de fotoğraf üzerine aldığı eğitimlerinin de etkisiyle, insan algısının limitlerini, fiziksel ile sanal, görünenle görünmeyenin sınırlarını araştıran çok yönlü bir sanatçı.
Sükan’ın bugüne kadarki çalışmalarında izleyicinin beklentilerini ilk bakışta doğrular gibi yaparken pratikte ters düz eden; bir fikir ya da formu yeniden yaratan bir anlatıcı ile karşılaştık.
Arslan Sükan’ın, Leica Galeri İstanbul’da sergilenecek eserleri, 2004 – 2008 yılları arasında L’Uomo Vogue (İtalya), A Magazine (Fransa), Crash (Fransa), Faces (İsviçre) ve Muse Magazine (İtalya) gibi uluslararası dergilerde çalışırken çektiği sahne arkası defile fotoğraflarından oluşuyor.
Sanatçı, mankenlerin podyumda kişiliklerinden sıyrılarak birer sanat objesi ya da tüketim aracı gibi izlenmeye başlamadan önce, perde arkasında bırakacakları kimlik ve karakterlerinin son izlerini yakalıyor. Sükan, kendilerine biçilen rollere girmek üzere hazırlanan bu figürleri, kendi kurgularını oluşturmak için bir an için fark ettirmeden çalıyor.
Arslan Sükan kimdir?
1973 (Ankara) doğumlu Sükan’ın çalışmalarının sergilendiği ulusal ve uluslararası galeri ve müzeler arasında Maison des Metallos (Paris, Fransa, 2009), NYPH New Visionaries Tobacco Factory (New York, ABD, 2009), Batagianni Gallery (Atina, Yunanistan, 2011), Kappatos Gallery (Atina, Yunanistan, 2012), Ara Art Center (Seoul, Güney Kore, 2012), Maxxi Museum (Roma, Italya, 2013), Elgiz Müzesi (Istanbul, 2013), Museum Haus Konstruktiv (Zürih, İsviçre, 2013), La Triennale Di Milano (Italya, 2014), Five Eleven (NYC, ABD, 2015), Hotel Des Arts (Toulon, Fransa, 2016), İstanbul Modern (İstanbul, 2017) yer almaktadır. Ayrıca Art Basel (İsviçre, 2011), FIAC (Paris, Fransa, 2011), Art Hong Kong 2012 ve 2013 gibi uluslararası sanat fuarlarında yer almıştır. Sükan İstanbul ve New York’ta yaşamakta ve çalışmaktadır.