Netflix‘in bu dönem en popüler dizilerinden biride Stranger Things oldu. Peki Stranger Things 3. Sezonun’da bizleri neler bekliyor.

 3.sezonda diziye yeni karakterler geliyor

2. sezonunda Max ve Billy’i diziye dahil etmişti. Çocukların hayli kapalı grubuna dahil olmayı başaran Max’in aksine ağabeyi biraz daha sorun çıkaran bir karakterdi.

Nisan ayında çekimlerine başlanan diziye 3. sezonda ise 3 yeni karakter dahil edilecek. Bu üç karakterden biri Belediye Başkanı Larry Kline, Bruce ve son karakter Patricia Brown olacak.

Larry Kline; 80’ler sonu klasik politikacılara benzetilmiş. Sadece kendi menfaati üzerine hareket eden 40-60 yaşları arası bir karakter olarak tanımlanıyor.

Bruce; ahlaki açıdan çökmüş bir gazeteci olduğu söyleniyor. Fazlasıyla cinsiyetçi bir karakter olacak.

Son olarak ise Patricia Brown; 70’lerindeki tatlı komşu teyze olacak, bu karakterin genellikle bahçe işleri ile uğraşacağı ve çocuklara tavsiyeler vereceği söyleniyor. Bu tatlı teyzemizin sakladığı sırlar var mı, bunu ancak dizi yayınlanınca öğrenebileceğiz.

Senaristler 3.sezondan sonrada devam edecek

Serinin yaratıcıları Matt ve Ross Duffer‘ın Stranger Things 3. sezon bölümlerini tamamladıktan sonra ayrılacağı haberleri ortalıklarda dolanıyordu. Dizinin sevenlerinde panik oldu çünkü senaryo yazarları değişirse kurgu tamamen değişecekti eskisi gibi olmayacak düşüncesi sosyal medyada dolanıyordu ama Netflix bu dedikoduları fazla büyümeden resmi Twitter hesabından açıklamada bulundu. Dedikoduları yalanlayan Netflix, Duffer kardeşlerin sevilen diziyi 3. sezondan sonra terk etmeyeceğini açıkladı. Derin bir oh! çekebiliriz.

Bölüm sayısı ve çekim tarihi açıklandı!

3. sezon için sabırsızlığımız artarken yeni sezonda bizi kaç bölümün beklediğini de nihayet öğrendik. İlk sezon 8 bölümle açılış yapan dizi ikinci sezonda bölüm sayısını 9’a çıkarmıştı. 3. sezondan da beklentiler 10 bölüm olması yönündeydi ancak ne yazık ki öyle olmayacak. TVLine‘ın haberine göre popüler dizinin yeni sezonu 8 bölümle ekranlara gelecek. ikinci sezonu tamamlamak yaklaşık 1 yılı bulmuştu. Bu durumda 3. sezon 2019 baharında gelirse şaşırmayız…

Dizi kaldığı yerden devam etmeyecek.

Yeni sezonla ilgili en önemli bilgilerden biri zaman atlaması olacağı. Yani 2. sezonda kaldığımız yerden devam etmeyeceğiz. Çünkü ağırlıklı olarak çocuk oyuncuların yer aldığı dizide çocuklar tam büyüme çağında. 1 yıllık ve hazırlık süresi çocuklarda ciddi fiziksel değişiklikler anlamına geliyor. Bu sebeple dizi tutarlı olması için zamanı biraz ileri saracak.

Bir diğer ilginç detay ise geçtiğimiz sezon finalinde gölgesiyle okulun üstünde beliren Shadow Monster’ın bu sezon muhtemelen dizide olmayacağı. Yeni kötü güçler göreceğimiz dizinin hikayesi büyük bir gizem barındırıyor. Will Byers ise bu kez odak noktasında olmayacak. Hayli sıkıntılı bir sezon geçiren karakterimiz yine aksiyon içinde olacak ancak fazla yorulmayacak. Steve ve Dustin ikilisinin de ilişkisi bu sezon biraz daha ilerleyecek. İyi bir kimya yakalayan ikili izleyici tarafından da fazlasıyla sevilmişti. Bu sezon karakter bağları artacak gibi görünüyor. Anlaşılan yeni sezonun gelmesini sabırsızlıkla bekleyeceğiz.